Hlavní obsah

Vidím opustil kandidátku ODS, končí s politikou

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Vidím, kterého středočeská ODS zařadila až na třinácté místo své kandidátky, končí. Ačkoli ještě nedávno Právu tvrdil, že i když počítá s tím, že nebude na některé přední pozici v kraji, a hodlá věnovat příští dva měsíce kampani, ve středu oznámil, že z voleb odstupuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Vidím

Článek

„Moje odhodlání zapojit se aktivně do kampaně nějak opadlo. Třinácté místo svědčí o tom, že aktuální středočeská většina v ODS usoudila, že jméno Vidím té kandidátce nepřinese body a to musím akceptovat. Ale je to pro mě natolik nedůstojné, že jsem usoudil, že už do toho nejdu. Já té partaji nechci škodit a dám prostor novým tvářím,“ řekl Právu ve středu Vidím.

„To není uražená ješitnost. Asi už o mě není zájem a já se nehodlám někam cpát. Už jsem zažil tolik kampaní, že už se mi nechce. Jsem znechucen i nepřátelskou atmosférou ve společnosti. Nečekal jsem, že mě dají na poslední místo mezi středočeskými jedničkami a to mě zklamalo a tak trochu i otrávilo. Myslel jsem si, že ODS více ocení to, co jsem pro stranu za ta léta udělal. Počítal jsem s tím, že budu na zadních pozicích, ale tak jsem trouchu doufal, že to bude do desítky,“ uvedl.

Související témata

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Mgr. Jan Vidím

„Chvíli jsem s tím bojoval, ale už jsem si řekl dost. Myslel jsem si, že jsem větší bojovník, ale už nejsem. Bude mi padesát, a tak chci zkusit něco jiného,“ dodal Vidím.

Reklama

Výběr článků

Načítám