Hlavní obsah

Babišovu hnutí se denně hlásí 200 zájemců o členství

Právo, rsk

Denně dvě stě nových zájemců o členství hlásí hnutí ANO Andreje Babiše. Podle místopředsedkyně Věry Jourové už má partaj sedm tisíc čekatelů na členství a sympatizantů. ANO nyní finišuje s přípravou programu a kandidátek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podnikatel a politik Andrej Babiš

Článek

"V neděli budeme probírat kandidátky jednu vedle druhé. Chceme na ně přizvat poměrně velkou plejádu nezávislých osobností. Příští týden chceme zveřejnit program a představit lídry všech krajů," řekla v pátek novinářům Jourová. Sama povede kandidátku na Vysočině.

Podle Jourové se ANO chce programově zaměřit na boj s nezaměstnaností, podporu dopravní infrastruktury, prosazuje absolutní zrušení poslanecké imunity či zavedení majetkových přiznání pro politiky a jejich blízké rodinné příslušníky.

Související téma

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš vystoupil

Ideově se strana staví do pravého středu. "Určitě odmítáme spolupráci s komunisty. Z hlediska programového nesouladu nepřipadá v úvahu ani spolupráce se soc. dem., ale nikdy neříkej nikdy. Na druhou stranu velké programové propojení máme s lidovci," řekla Jourová.

Reklama

Související články

Babiš a Okamura uzavřeli pakt o neútočení

Dvě nová ambiciózní hnutí, která si brousí zuby na poslanecké lavice – Ano 2011 miliardáře Andreje Babiše a Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury –...

Výběr článků

Načítám