Hlavní obsah

Horlivé uklízečky vyklidily poslancům šuplíky. Objevily kondomy, viagru i antabus

Právo, rsk, dan

Propisky, dokumenty, nabíječky, ale údajně i kondomy, viagru a protialkoholní lék antabus - takové nebývalé poklady skrývaly poslanecké šuplíky. Ty totiž v záchvatu horlivosti vyklidily před čtvrtečním jednáním dolní komory sněmovní uklízečky a vše uložily na jednu hromadu. Poslanci tak po příchodu do práce zažili menší šok a nyní se zákonodárci kupou probírají a hledají své věci.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

„Vláda požádala vedení Sněmovny, aby nechalo vyklidit šuplíky po předchozím kabinetu, aby si měla kam dát své věci. Horlivé uklízečky ale zřejmě netušily, kde sedí vláda, anebo k nim nedošla jasná informace, a tak vyklidily lavice úplně všem. Nyní se poslanci obří hromadou probírají,“ popsal Právu zákonodárce, který si nepřál být jmenován.

Podle jednoho člena vlády se kromě papírů a propisek našly i velmi neobvyklé věci. „Viděl jsem mezi věcmi i viagru, kondomy a antabus,“ řekl Právu jeden z ministrů.

Antabus je lék používaný při odvykání závislosti na alkoholu. Způsobuje, že po požití alkoholu dochází po krátké chvíli k zarudnutí v obličeji, bušení srdce a zvracení.

„Měl jsem tam jednací řád, ale už ho ani nehledám,“ uvedl pro Právo poslanec ODS Jan Vidím. Šéfka poslanců VV Kateřina Klasnová podotkla, že tam měla víc věcí. „Ani si nepamatuji, co všechno. Nyní musím ke kancléři Sněmovny, kam to odnesly v pytlích, a najít si svoje věci. Naštěstí to roztřídily – na jednu hromadu daly propisky, jednací řády, čokolády a další věci,“ řekla Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám