Hlavní obsah

Zeman se setkal s Ištvanem a podpořil jej v práci

• Aktualizováno
Novinky, jas, jov

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek přijal na Pražském hradě vrchního státního zástupce Ivo Ištvana a vyjádřil mu podporu v jeho práci. Informovala o tom mluvčí Hradu Hana Burianová.

Foto: Petr Josek, Reuters

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Dnes jsem přijal na Pražském hradě vrchního státního zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Ivo Ištvana. Vyjádřil jsem mu plnou podporu v jeho práci a v úsilí odhalit klientelistickou síť, spojující politickou sféru s ekonomickou kriminalitou," uvedl ve čtvrtek Zeman na svém Facebooku.

Ištvan z pozice vrchního žalobce olomouckého státního zastupitelství vyšetřuje kauzu údajného uplácení trojice exposlanců, v němž figuruje rovněž spolupracovnice expremiéra Petra Nečase Jana Nagyová. Ta byla spolu s dalšími obviněnými minulý týden propuštěna z vazby a Nejvyšší soud rozhodl o zastavení stíhání bývalých poslanců s poukazem na jejich imunitu.

Nečas na státní zástupce a policii několikrát slovně zaútočil a mimo jiné uvedl, že žalobci politiky odstřelují a mají údajně kontakty na ČSSD.

"Oni prostě nejsou schopni žádné mafiány ani korupčníky chytit, a protože vědí, že jsou lidé frustrovaní z politiky a existuje společenská poptávka, tak se vrhli na nejsnadnější terč, který tu je – na ústavní činitele a politiky," řekl před časem časopisu Týden Nečas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám