Hlavní obsah

Měli bychom se věnovat Zemanovým voličům, ne pletichám s TOP 09, vyzval Škromach ČSSD

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda soc. dem. Zdeněk Škromach se razantně vložil do debaty o postoji své strany k vládě Jiřího Rusnoka. Vyzval ČSSD, aby se více zajímala o názory voličů Miloše Zemana než o zákulisní debaty s TOP 09.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach (vlevo) a Vítězslav Jandák shlížejí na novináře před Lidovým domem, sídlem ČSSD. Archivní foto.

Článek

„Jaký asi názor na dnešní situaci má obrovská voličská skupina občanů, která zvolila Miloše Zemana prezidentem? Myslím, že by to mělo mnohem více zajímat ČSSD než kuloárové pletichy s TOP 09. Proč? No protože to jsou potenciální voliči právě ČSSD,“ napsal ve čtvrtek Škromach na svém facebookovém profilu.

Právě s TOP 09 neúspěšně vyjednávali sociální demokraté o podpoře návrhu na rozpuštění Sněmovny. Poslanci si ve středu rybník nevypustili, předčasné volby se tak nekonají. ČSSD nicméně avizovala, že může přijít s druhým pokusem o rozpuštění dolní komory.

Šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc chápe Škromachova slova jako apel na to, aby strana vyslyšela hlas svých voličů. „Jsem přesvědčen, že musíme dbát na postoj voličů ČSSD. V tomto smyslu jsem názor projevil na jednání stranických orgánů a budu tak dál činit,“ řekl Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám