Hlavní obsah

Zeman už jezdí v novém superbu

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman má nové služební auto Škoda Superb, ve kterém si v úterý na Hradě poprvé se svým řidičem vyjel. Klíčky přijal od šéfa představenstva Škodovky Winfrieda Vahlanda a pochvaloval si, že je jeho speciál české výroby.

Miloš Zeman dostal nový SuperbVideo: Novinky

 
Článek

„Není to moje auto, je to služební,“ poznamenal na okraj prezident, oblečen jen v košili a kravatě, zatímco ostatní účastníci předání klíčů se potili v saku.

„Auto, ve kterém má jezdit prezident, má být vždy české. To je vzkaz pro budoucí prezidenty,“ dodal ještě Zeman před tím, než odhalil standartu na kapotě a řidič jej krátce svezl po nádvoří Pražského hradu.

Podle Vahlanda měl prezident z nového vozu radost, protože pro něj prý bylo zjevně velmi důležité, aby bylo auto české výroby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman nasedá do nového auta.

Součástí nejvyšší výbavy Laurin & Klement jsou elektricky stavitelná sedadla, dvouzónová klimatizace, audio systém s deseti reproduktory, obložení imitací dřeva, vyhřívané čelní sklo nebo roletky na zadních bočních sklech a na zadním skle.

Zadní skla nejsou zatemněna, jak je to obvyklé u vládních speciálů, ale Zemanovi to vadit nebude, protože beztak jezdívá vepředu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám