Hlavní obsah

Kalousek odpustí poškozeným firmám daně do výše škod napáchaných povodní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr financí Miroslav Kalousek v pátek oznámil, že odpustí daň z příjmu za letošní rok podnikatelům i firmám postiženým povodní. Daň ministerstvo odpustí do výše škod.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Ministr financí rovněž odpustí osobám samostatně výdělečně činným (OSVČ), které byly poškozeny záplavami, zálohy na daň splatné již 15. června, případně také penále.

Opatření vstoupí v platnost vyhlášením ve Finančním zpravodaji. Ten resort vydá příští týden.

"Vláda také uvolnila 300 miliónů korun na úhradu prvotních nákladů na záchranné a likvidační práce. Starostové postižených obcí, kteří si stěžují na administrativní náročnost čerpání této pomoci, patrně nemají správné informace. Žádost o finanční podporu nemusí doprovázet žádné doklady o vynaložených prostředcích. Ty mohou být dodány až zpětně," informovalo také ministerstvo.

Škody po povodních odhadl v pátek premiér Petr Nečas na desítky miliard. Zároveň ale zdůraznil, že jakékoliv součty jsou nyní předčasné, povodeň totiž stále trvá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám