Hlavní obsah

V jedné stanici pražského metra prosakuje voda, provoz zůstává přerušený

• Aktualizováno

Praha obnovila provoz na všech třech trasách metra v centru metropole. Uzavřených zůstává jen několik stanic, jimiž vlaky na trasách A a B pouze projíždějí. Na trase C navíc nejezdí vlaky mezi Hlavním nádražím a zastávkou Kobylisy, do stanice Nádraží Holešovice prosakuje voda.

Foto: Novinky

Pražské metro

Článek

Rozhodnutí spustit provoz oznámil v noci na čtvrtek ředitel dopravního podniku Milan Křístek. Od pěti hodin je otevřena celá trasa metra A, s výjimkou stanic Malostranská a Staroměstská. Vyjely také vlaky na trase B, na níž ale zůstanou zavřeny stanice Palmovka, Invalidovna, Křižíkova a Florenc. Zastávkami metro projíždí.

Na trati C jezdí soupravy v úsecích Letňany - Kobylisy a Háje - Hlavní nádraží. „Bohužel ve stanici Nádraží Holešovice prosakuje voda,“ uvedl Křístek a dodal, že záležitost se intenzivně řeší.

Kdy bude zprovozněna celá trasa C, dopravní podnik ještě neví. "Záleží to na té stanici Nádraží Holešovice, což bude pro nás tématem dne. Čeká se na informaci, kolik tam teče vody. Chceme, aby stanice byla maximálně bezpečná," řekla mluvčí Aneta Řehková. Zatím se tak podle ní nedá upřesnit, zda se podaří otevřít další stanice už v pátek, nebo až za několik dní.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Autobus náhradní dopravy X-C

Náhradní autobusová doprava XC jezdí mezi stanicemi Muzeum a Kobylisy

Ukončeny byly náhradní tramvajové spoje XA a XB. Obnoven je i provoz všech linek tramvají kromě čísla 17, protože je uzavřena trať z Holešovic přes Troju do Kobylis.

„Jsem velmi rád, že se nám ráno podaří otevřít další úseky metra, tedy necelých 48 hodin po kulminaci Vltavy v Praze. Věřím, že tuto zprávu uvítají všichni obyvatelé a návštěvníci Prahy, a že jim ulehčí jejich cestování," uvedl v noci na čtvrtek Křístek.

Foto: DPP Praha

Schéma provozu pražského metra

Reklama

Výběr článků

Načítám