Hlavní obsah

Na víkend se vyjasní, teploty vystoupí na 16 stupňů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jaro se definitivně přihlásí o slovo o tomto víkendu. Po oba dva dny bude převládat polojasno či skoro jasno, teploty vystoupí až na 16 stupňů Celsia. Ještě tepleji by přitom mohlo být v následujícím týdnu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Poslední dva dny pracovního týdne budou lidé v České republice ještě potřebovat deštníky. Čtvrtek se ponese ve znamení oblačné oblohy, zejména na západě republiky se mohou vyskytnout srážky. Teploty během víkendu vystoupí na 12 až 16 stupňů Celsia.

Ve stejném rozmezí se budou odpolední maxima pohybovat až do konce týdne.

První polovina pátečního dne bude převážně oblačná až zatažená, zpočátku se může místy vyskytnout i déšť nebo přeháňky. Naopak odpoledne už by mohlo v některých místech oblačnosti ubývat na polojasno.

Také v sobotu bude zpočátku dne ještě oblačno, během odpoledne ale převládne polojasná obloha.

V neděli už bude od rána polojasno až skoro jasno. Zejména v severních částech republiky se mohou odpoledne ojediněle vyskytnout přeháňky.

Nad nulou bude i ráno

Ranní minima budou nad nulou mezi třemi a sedmi stupni. V neděli při vyjasnění teploměr klesne níž na tři až minus jeden stupeň.

Na původně avizovaných 18 stupňů si podle Honsové budeme muset počkat až na první dva dny následujícího týdne. Minimálně do úterka by se měla udržet i polojasná obloha. Rtuť teploměru by se později v tomto týdnu mohla vyšplhat až na 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám