Hlavní obsah

Trvalo to, ale o víkendu přijde pravé jaro

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do České republiky v tomto týdnu konečně dorazí jarní teploty. O víkendu bychom dokonce mohli naměřit až 18 stupňů Celsia. Převážná část týdne bude ale zatažená a zejména jeho první polovina proprší. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Čáp bílý se usadil na komíně kotelny v Tovačově na Přerovsku.

Článek

Po celé úterý bude na většině území převládat velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ty mohou být na vrcholcích hor ještě smíšené, večer jich přitom bude přibývat. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až –2 stupni Celsia, odpoledne vystoupají na 9 až 13 stupňů.

Počínaje středou by mělo mrazivým ránům odzvonit, v minimech naměříme 5 až 1 stupeň. „Od letoška do tohoto pondělí přitom v Praze bylo celkem 76 mrazivých rán,“ vypočítala Honsová.

Odpoledne se teploty na většině míst v republice vyhoupnou nad 10 stupňů, nejčastěji se budou pohybovat mezi 10 až 14 stupni. Nadále však bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm.

Koncem týdne srážek ubude

Zatažené budou i poslední dva dny pracovního týdne, srážky už se však budou vyskytovat spíše občas. Odpolední maxima by se měla ve čtvrtek i v pátek pohybovat mezi 12 až 16 stupni, ráno naměříme 6 až 2 stupně.

„Dobrou zprávou je, že by oblačnosti i srážek mělo o víkendu ještě ubývat. Neděle už by měla být polojasná či slunečná. Odpoledne může být dokonce až 18 stupňů Celsia,“ nastínila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám