Hlavní obsah

Jakl: Kydalka se rád soudí, dopřeji mu malé povyražení

– Praha
Novinky, val

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl nesouhlasí s výroky soudce Kamila Kydalky, jenž zkritizoval Jakla kvůli tomu, jak vysvětloval okolnosti amnestie. Jakl si podle něj dělá z veřejnosti legraci. Ten mu za to hrozí soudem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Článek

Kydalka, jehož stížnost proti Klausově prezidentské amnestii nedávno zamítl Ústavní soud, uvedl o víkendu pro Lidové noviny, že si Jakl svým vysvětlováním okolností amnestie dělá z veřejnosti legraci. Podle něj často měnil názor při vysvětlování, kdo je autorem amnestie.

S tím ale Jakl nesouhlasí. "Kydalka bohapustě lže, když tvrdí, že jsem 2. ledna veřejně prohlásil, že nevím, kdo amnestii dělal. A z toho buduje konstrukci, jejímž cílem je mne znevážit. Jenže já jsem nic takového neprohlásil ani 2. ledna, ani kdykoli jindy,“ uvedl.

Na dotaz Novinek, zda bude Jakl v souvislosti s Kydalkovými výroky činit nějaké právní kroky, odpověděl: „Nu, pan Kydalka se soudí rád. Nezbývá, než mu dopřát malé povyražení.“

Kydalku zajímají spíš vlastní exhibice, soudí Jakl

Na adresu soudce poznamenal, že jeho stížnost proti amnestii byla hloupá. „Soudce Kydalka je případ představitele justice, kterého více než vlastní poctivá práce, efektivita soudů a spravedlivá rozhodnutí zajímají vlastní exhibice,“ dodal.

Odmítl také Kydalkův výrok z Lidových novin, že Jakl a další hradní funkcionáři neunesli, že opouštějí své posty. „Je to jeho názor. Názory ať má každý, jaké chce,“ řekl Jakl. Už více než rok se prý těší, až přestane být úředníkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám