Hlavní obsah

V pražské zoo se narodilo první slůně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražské zoologické zahradě se v pondělí narodilo sloní mládě. Jde o první slůně ve více než osmdesátileté historii zahrady. O radostné události informoval ředitel zahrady Miroslav Bobek.

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Čerstvě narozené slůně

Článek

Ředitel zveřejnil zprávu o narození slůněte na svém facebookovém profilu. "Poprvé se dotklo země dnes ve 13:20 a vzápětí se začalo stavět na nohy," uvedl ředitel.

"Blížícímu se porodu nasvědčoval pokles hladiny progesteronu v těle matky Donny v uplynulých dnech. To také umožnilo přicestovat chovatelům z Rotterdamu, odkud Donna na jaře přišla, a být svědky porodu jejího v pořadí již čtvrtého slůněte," popsal přípravy na příchod sloního drobečka mluvčí Zoo Praha Michal Šťastný.

Slůně obývá spolu s Donnou, starší sestrou Tonyou a dalšími slony nový objekt v severní části zahrady, jehož slavnostní otevření je naplánováno na 30. březen. "Pokud vše půjde, jak má, v tento den bychom také návštěvníkům chtěli poprvé slůně ukázat," řekl Právu Šťastný.

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Čerstvě narozené slůně

Pražská zoo funguje od roku 1931 a na konci roku 2012 v ní žilo více než 4800 zvířat. Jen loni se v ní narodilo přes 1300 mláďat.

Reklama

Výběr článků

Načítám