Hlavní obsah

Volební lístky vyšly z tiskárny s chybou, musí se vytisknout znovu

Tiskárna Moraviapress vytiskla volební lístky pro 2. kolo prezidentské volby podle ministerstva vnitra bez řádné autorizace a s chybou. Milióny lístků musí proto vytisknout znovu, a to na vlastní náklady. Řádný průběh voleb to ale nijak neohrozí, potvrdil mluvčí ministerstva Vladimír Řepka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tisk volebních lístků má na starosti tiskárna Moraviapress.

Článek

"Podle smlouvy na lístcích musí být informace, že se jedná o druhé kolo voleb, což se nestalo. Chyběla na nich také autorizace ministerstva vnitra," řekl mluvčí.

Dodal, že tiskárna již lístky stáhla. Na vlastní náklady teď musí vytisknout lístky nové. Průběh voleb to podle Řepky nijak neohrozí. "Pro nás se nic nemění, lístky stihneme vytisknout v termínu," řekla manažerka veřejného prodeje Moraviapress Markéta Dvořáková.

Stát za vytištění a distribuci lístků pro obě kola prezidentských voleb zaplatí 25 miliónů korun.

Na rozdíl od prvního kola voleb nedostanou lidé volební lístky do schránek, ale naleznou je až ve volebních místnostech. Tiskárna tiskne i hlasovací lístky se jmény těch kandidátů, kteří nepostoupili do druhého kola volby, a to z důvodu, kdyby někdo z postupující dvojice odstoupil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám