Hlavní obsah

Česko pokryje první sníh, teploty klesnou pod nulu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českou republiku čeká v následujících dnech razantní zvrat v počasí. Vlivem studené fronty by se mělo napřed výrazně ochladit, o víkendu by pak mělo nasněžit, a to už ve středních polohách. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Až do středy by se měl v Česku držet inverzní charakter počasí. První dva dny tohoto týdne proto budou prakticky totožné. Od rána má být mlhavo s nízkou oblačností hlavně v nížinách, kde teploty nepřekročí 11 stupňů Celsia. Naopak na horách bude slunečno a teploty se mohou vyšplhat až na 15 až 19 stupňů.

Honsová navíc varuje před horšími rozptylovými podmínkami. "Kvůli snížené dohlednosti by se měli mít na pozoru zejména řidiči," dodala meteoroložka.

Výrazný zlom přijde ve středu, kdy do Česka od severu dorazí studená fronta. Zpočátku bude zataženo jen v nížinách, během dne ale bude oblačnosti přibývat. Ojediněle se může vyskytnout i slabý déšť. Teploty vyšplhají maximálně na 12 až 16 stupňů.

V závěru týdne sněhové přeháňky

Čtvrteční den bude převážně oblačný s občasnými přeháňkami. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 11 až 15 stupni.

V pátek bude zataženo s deštěm. Do republiky navíc dorazí další studená fronta, která s sebou přinese studený vzduch od severu. Teplota rázem poklesne na 4 až 8 stupňů Celsia.

Také víkend bude touto frontou ovlivněn. Po oba dny bude převážně zataženo, místy s přeháňkami. Ty budou podle Honsové už od středních poloh sněhové. Ranní teploty klesnou až k -5, odpolední se budou pohybovat mezi 2 až 6 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám