Hlavní obsah

Suverenita Jany Bobošíkové ve volbách zkrachovala

Novinky, val
Praha

Jana Bobošíková, která již za svůj život vyzkoušela kandidaturu na celou řadu postů od prezidentky až po ředitelku České televize, neuspěje ani v letošních krajských volbách. Její straně Suverenita - Blok Jany Bobošíkové dalo v jednotlivých krajích hlas shodně zhruba jedno procento voličů.

Foto: archiv, Právo

Jana Bobošíková

Článek

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové kandiduje například ve Středočeském kraji. Tam se pro ni vyslovilo kolem půl druhého procenta. Jedničku na kandidátce Olgu Zubovou volilo jen několik set lidí.

V Jihočeském kraji, Moravskoslezském kraji a na Vysočině uskupení Bobošíkové volilo zhruba jedno procento voličů, v Libereckém, Zlínském a Jihomoravském kraji to bylo ještě méně - kolem 0,8 procenta oprávněných voličů. Největší voličskou základnu měla Bobošíková v Olomouckém kraji, kde ji volilo něco málo přes dvě procenta lidí, kteří přišli k volbám.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Bobošíkové, která je stálicí různých volebních klání, tak výraznější úspěch nadále uniká. Nabízí se jen volba prezidenta republiky, v níž rovněž kandiduje. Průzkumy však napovídají, že se jí jen stěží podaří postoupit do druhého kola volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám