Hlavní obsah

Celý víkend proprší, na horách zasněží

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco poslední dva dny tohoto pracovního týdne si užijeme slunečné počasí, na víkend se zatáhne a po oba dny bude pršet. Na horách se dokonce může vyskytnout i první sníh. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Čtvrteční den bude převážně jasný nebo polojasný. Teploty vystoupí maximálně na 10 až 14 stupňů. V pozdějších hodinách se mohou zejména na severu vyskytnout přeháňky, které budou na vrcholcích hor sněhové.

V pátek bude zpočátku dne jasno nebo polojasno, místy se mohou vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne však od západu přinese okluzní fronta zvýšenou oblačnost. Postupně se k ní přidá déšť. Teplotní maxima 12 až 16 stupňů budou zřejmě nejvyšší z celého pracovního týdne. Ráno ale naměříme jen 4 až 0 stupňů.

Okluzní fronta zapříčiní v sobotu velkou oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Pouze na západě republiky by se mohlo odpoledne vyjasnit. Ráno klesnou teploty na 9 až 5 stupňů, odpoledne se budou pohybovat mezi 10 až 14 stupni.

Jaké bude počasí v následujících dnechVideo: Novinky

Také neděle bude převážně oblačná s občasným deštěm. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 stupni, odpolední mezi 11 až 15 stupni.

Zvýšená oblačnost přetrvá i do následujícího týdne. Zejména v pondělí a úterý bude převládat na většině území, a to s deštěm. Teploty přitom nepřekročí 15 stupňů. Oblačnost a srážky budou pravděpodobně ustávat až během středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám