Hlavní obsah

Polovina vzorků, které kontrolovali hasiči, obsahovala metanol

• Aktualizováno

Hasiči, kteří na žádost policie kontrolovali podezřelý alkohol, našli metanol v polovině z 57 kontrolovaných vzorků. Testovaný alkohol podle mluvčí hasičů Nicole Zaoralové pocházel z Moravskoslezského, Královéhradeckého, Pardubického a Středočeského kraje.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Kanystry s podezřelým alkoholem

Článek

"Do této chvíle byla nejvíce zatížena laboratoř ve Frenštátu pod Radhoštěm, která je dislokovaná v nejvíce postižené oblasti," sdělila mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

Chemické laboratoře se provozují v několika krajích, například v Královéhradeckém nebo Pardubickém kraji. I tyto laboratoře se testování účastnily.

Pardubičtí policisté sdělili, že u nich žádný pozitivní vzorek nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Pojízdná laboratoř hasičů umí zjistit metylalkoholVideo: Novinky

Hasiči mají v terénu pět mobilních chemických laboratoří, pomáhají jim další tři výjezdové skupiny krajských hasičů. Slouží především policii, která je žádá o pomoc. Bohužel nemohou pomoci občanům, kteří chtějí alkohol kontrolovat.

Při kontrolách se našel neokolkovaný alkohol

Noční kontroly v Ostravě odhalily 21 litrových neokolkovaných lahví s alkoholem. Policisté a celníci je objevili v jedné prodejně s občerstvením. Teprve testy ukážou, zda alkohol obsahuje i nebezpečný metanol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám