Hlavní obsah

Rathovi advokáti požádali Janečka z protikorupční nadace o peníze na kauci

Advokáti Davida Ratha ve středu při shánění čtrnácti miliónů na kauci pro svého klienta požádali o pomoc miliardáře a šéfa Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka. Ten to Právu ve čtvrtek potvrdil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podnikatel Karel Janeček

Článek

„Je pravda, že mě požádali o složení kauce. Já jsem zatím neučinil žádné rozhodnutí a nekloním se zatím k žádné variantě. Pokud bych se rozhodl jim vyhovět, podmínka je taková, že doloží dokumenty o tom, jak to ve skutečnosti s panem Rathem je, jestli může být něco pravdy na tom, že je částečně obětní beránek. To si vše mohu prověřit a na základě toho se můžu zamyslet,“ řekl ve čtvrtek Právu Janeček.

Doplnil, že se nad žádostí Rathových obhájců zamyslí během pátku.

Zástupci Davida Ratha už ve středu přišli s tím, že ohledně poslancova propuštění z vazby mají "radikální řešení", které chtějí veřejnosti představit. Tiskovou konferenci svolali na páteční odpoledne. Do té doby se k čemukoliv odmítají vyjádřit.

Poslanec v rozhovoru pro MF Dnes řekl, že "veřejnost se brzy dozví", jak to bylo s financováním kampaní ČSSD. [celá zpráva]

Karel Janeček

Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu UK v Praze, obor teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky. Následně studoval Carnegie Mellon University v americkém Pittsburghu a  Bradley University v Illinois.

Matematický analytik, pedagog, podnikatel. 

V roce 1995 založil společnost RSJ, která působí na finančních trzích a vyvíjí matematické modely pro obchodování.

Založil Nadační fond Karla Janečka pro podporu vědy a výzkumu a spolu se Stanislav Bernardem a Janem Krausem Nadační fond proti korupci.

Karel Janeček je podnikatel a matematik. Založil firmu RSJ, která se věnuje obchodování na finančních trzích založenému na matematické analýze trhů. Založil také Nadační fond proti korupci, v němž spolupracuje například s podnikatelem Stanislavem Bernardem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám