Hlavní obsah

Horko vydrží do pondělka, spolu s ním i pravidelné bouřky

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Horké dny s teplotami kolem 30 stupňů Celsia vydrží podle Dagmar Honsové z Meteopressu až do pondělí, po kterém se mírně ochladí. Současně budou Českou republiku zejména v odpoledních a večerních hodinách pravidelně sužovat silné bouřky, které mohou přinést kroupy či přívalové deště.

Článek

Čtvrtek by měl být z nadcházejících dní nejteplejší, podle Honsové naměříme 29 až 33 stupňů Celsia. Odpoledne ale dorazí do Čech od západu vlnící se studená fronta, která přinese postupně přeháňky a déšť. Zejména v Čechách pak hrozí silné bouřky, před kterými již varoval i Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). [celá zpráva]

Meteorologové ve čtvrtek rozšířili varování před bouřkami i na kraj Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu.

V pátek bude převážně oblačno, místy s deštěm a přeháňkami. Silné bouřky se tentokrát přesunou zejména do východní části republiky: východních Čech, na Moravu a do Slezska. Rtuť teploměru vyšplhá na 24 až 28 stupňů, na jihu Moravy až na 30 stupňů.

Podobné počasí lze očekávat také po oba dva víkendové dny. Odpoledne a večer se budou vyskytovat přeháňky a bouřky. Ty mohou být místy silné, doprovázené krupobitím, přívalovými srážkami a nárazy větru o síle až 75 kilometrů v hodině. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 stupni. V sobotu odpoledne vystoupají na 26 až 30 stupňů, v neděli ještě o stupeň výš.

Posledním takto horkým dnem bude pondělí, kdy ještě teploty vyšplhají na 26 až 30 stupňů. Pak už se ochladí zhruba na 23 až 27 stupňů. Zároveň ale od úterka bude ubývat oblačnosti i bouřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám