Hlavní obsah

Znalkyni, která upozornila na rezavějící mosty na D47, firma ihned vyrazila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ rezavějících ocelových konstrukcí na mostech dálnice D47 má pokračování. Soudní znalkyně, která na případ v rámci kontroly upozornila, byla bezprostředně po zveřejnění případu propuštěna. V pátek o tom informoval Radiožurnál.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Miloslava Pošvářová kontrolovala mosty coby soudní znalkyně pro společnost Mott MacDonald, kterou si najal stát. Když rozhlas ve čtvrtek zveřejnil její slova o nefunkční antikorozní úpravě, která měla ocelové konstrukce chránit, byla vzápětí propuštěna.

Žena vnímá výpověď jako trest za to, že se rozhodla promluvit o problémech. "Stalo se to, že jsem byla kontaktována vedením firmy a bylo mi sděleno, že vzhledem k tomu, že zájmy firmy jsou v rozporu s tím, jakým způsobem vystupuji v médiích, se mnou ukončují spolupráci," citoval její slova Radiožurnál.

Společnost tvrdí, že ukončení spolupráce s případem nijak nesouvisí a jeho načasování je pouze shodou náhod.

Pošvářová při kontrole dálničních mostů u Ostravy zjistila, že ocelové konstrukce, které by měly být odolné vůči korozi, na některých místech utěšeně reznou a odpadávají z nich celé pláty. Další koroze by mohla mít vliv i na statiku mostů. Za speciální ocel, která se nemusí natírat a má být odolná vůči korozi, si přitom stát při stavbě připlatil. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám