Hlavní obsah

Bárta: pokud budu odsouzen, končím ve vysoké politice

Právo, jov

Předseda poslanců Věcí veřejných Vít Bárta skončí ve vysoké politice a složí všechny funkce, pokud bude v pátek odsouzen v kauze údajného uplácení. Uvedl to v rozhovoru pro Českou televizi. V případě, že bude osvobozen, se nehodlá vracet do vlády, kde zastával post ministra dopravy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Bárta (VV)

Článek

„Jednoznačně v momentu, kdybych byl odsouzen, končím ve vysoké politice,“ řekl ve čtvrtek Bárta ČT. „Znamená to jednoznačně odchod ze všech stranických funkcí i odchod z pozice předsedy poslaneckého klubu,“ vysvětlil šéf poslanců VV.

Bárta chce v pátek před spolustraníky provést bilanci svého působení ve VV. „Jdu na to jednání s tím, že jsem byl dlouhou dobu kormidelníkem lodi, která byla ve velké bouři. Míním zítra zúčtovat své kormidelnické řemeslo,“ prohlásil

V případě, že padne u soudu osvobozující verdikt, Bárta nebude požadovat návrat do ministerského křesla. „Nechci vstupovat v tuto chvíli do vlády,“ deklaroval. Zcela odlišný postoj zvolil nezařazený poslanec Jaroslav Škárka, který si také v pátek vyslechne rozsudek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Škárka

Škárka hodlá v politice zůstat. „Svoje pokračování v politice budu rozvažovat poté, co padne rozsudek. Nicméně osobně, protože se politice věnuji dlouhodobě, už od komunální úrovně, tak bych rád v politice pokračoval,“ sdělil ČT Škárka, který před časem navázal spolupráci s národními socialisty vedenými expředsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám