Hlavní obsah

Audi, které odváželo Janouška, bývalo k vidění u sídla Paroubkovy strany NS-LEV 21

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Černé audi, které odvezlo minulý pátek podnikatele Romana Janouška po výslechu od policie a porušilo při tom dopravní předpisy, bývalo k vidění zaparkované nedaleko sídla Paroubkovy strany NS-LEV 21 v Praze. Novinkám to sdělil svědek, který si nepřál být jmenován.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek na sjezdu NS-LEV 21

Článek

Dům v pražské Radlické ulici, ve kterém NS-LEV 21 sídlí, patří společnosti Eukaryota. Ta bývá v tisku spojovaná právě s Janouškem. Eukaryota vlastní také luxusní byt v pražské Myšák Gallery.

Zmíněný vůz audi pronajímala společnost SCSA Security od roku 2007 ČSSD. Strana tehdy hradila ze své kasy Paroubkovi automobil s řidičem. „Automobil jsme měli pronajatý,“ potvrdil v sobotu Právu tehdejší ústřední tajemník ČSSD Jiří Havlíček. Paroubek měl zpočátku k dispozici kromě limuzíny Audi i dva osobní strážce.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Sídlo Paroubkovy strany zachycené loni v září, krátce před nastěhováním expředsedy ČSSD do těchto prostor. Před domem parkuje pohotovostní vozidlo SCSA Security (úplně vpravo).

Jde o vůz, v němž Paroubek jezdil i v roce 2008. Dokládají to například fotografie z nehody, kdy do vozu nabourala tehdejší mluvčí ČSSD Květa Kočová.

"Pokud mi paměť dobře slouží, zmíněný automobil měl již tehdy, tedy v roce 2008, naježděno více než 200 tisíc kilometrů, a proto jej také sociální demokracie dala pryč. Co se s automobilem dělo posléze, nevím," řekl v sobotu Paroubek.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Havarovaný vůz předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Související články

Vietnamka, kterou srazil Janoušek, je po operaci

Jednapadesátiletá žena vietnamského původu, kterou před týdnem srazil opilý Roman Janoušek, podstoupila v pátek úspěšnou operaci kotníku. Podle mluvčí motolské...

Výběr článků

Načítám