Hlavní obsah

Audi, které odváželo Janouška, bývalo k vidění u sídla Paroubkovy strany NS-LEV 21

– Praha

Černé audi, které odvezlo minulý pátek podnikatele Romana Janouška po výslechu od policie a porušilo při tom dopravní předpisy, bývalo k vidění zaparkované nedaleko sídla Paroubkovy strany NS-LEV 21 v Praze. Novinkám to sdělil svědek, který si nepřál být jmenován.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek na sjezdu NS-LEV 21

Článek

Dům v pražské Radlické ulici, ve kterém NS-LEV 21 sídlí, patří společnosti Eukaryota. Ta bývá v tisku spojovaná právě s Janouškem. Eukaryota vlastní také luxusní byt v pražské Myšák Gallery.

Zmíněný vůz audi pronajímala společnost SCSA Security od roku 2007 ČSSD. Strana tehdy hradila ze své kasy Paroubkovi automobil s řidičem. „Automobil jsme měli pronajatý,“ potvrdil v sobotu Právu tehdejší ústřední tajemník ČSSD Jiří Havlíček. Paroubek měl zpočátku k dispozici kromě limuzíny Audi i dva osobní strážce.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Sídlo Paroubkovy strany zachycené loni v září, krátce před nastěhováním expředsedy ČSSD do těchto prostor. Před domem parkuje pohotovostní vozidlo SCSA Security (úplně vpravo).

Jde o vůz, v němž Paroubek jezdil i v roce 2008. Dokládají to například fotografie z nehody, kdy do vozu nabourala tehdejší mluvčí ČSSD Květa Kočová.

"Pokud mi paměť dobře slouží, zmíněný automobil měl již tehdy, tedy v roce 2008, naježděno více než 200 tisíc kilometrů, a proto jej také sociální demokracie dala pryč. Co se s automobilem dělo posléze, nevím," řekl v sobotu Paroubek.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Havarovaný vůz předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Reklama

Související články

Vietnamka, kterou srazil Janoušek, je po operaci

Jednapadesátiletá žena vietnamského původu, kterou před týdnem srazil opilý Roman Janoušek, podstoupila v pátek úspěšnou operaci kotníku. Podle mluvčí motolské...

Výběr článků

Načítám