Hlavní obsah

Víkend bude znovu teplý a slunečný, pak se nakrátko ochladí

Novinky, jas

Konec týdne přinese opět příjemné teploty, které budou po oba víkendové dny šplhat v odpoledních maximech až k 20 stupňům Celsia. Po krátkém ochlazení na počátku dalšího týdne se teploty znovu vrátí k jarním hodnotám kolem 18 stupňů. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Počasí u nás ovlivňuje celý týden slábnoucí tlaková výše, takže i v pátek můžeme očekávat jasno až polojasno s odpoledními teplotami mezi 15 a 19 stupni Celsia.

Po oba víkendové dny by mělo být ještě tepleji. "Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni Celsia," konstatovala Honsová, podle níž není vyloučené, že na některých místech by opět mohly padat teplotní rekordy. "Podobně nadprůměrné teploty panovaly v tomto období i v letech 2010 či 2006," dodala Honsová.

V sobotu i v neděli bude převládat jasno či polojasno, pouze v odpoledních hodinách se při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle objevit přeháňky. Ranní teploty poklesnou na šest až dva stupně Celsia.

V pondělí meteorologové očekávají ochlazení. Odpolední teploty by se měly dostat pouze na devět až 13 stupňů. Převládat by mělo oblačno až polojasno s přeháňkami.

Ochlazení však podle Honsové dlouho nevydrží. "Od středy se opět můžeme těšit na odpolední teploty, které budou šplhat k 18 stupňům Celsia," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám