Hlavní obsah

Chlapec, který se zranil na eskalátoru, dostane 220 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik vyplatí rodině Denise Gaidoše 220 000 korun jako bolestné za zranění z roku 2009, které utrpěl v pražském metru ve stanici Můstek. Uvedla to v pondělí TV Nova. Chlapec přišel o tři prsty poté, co si při výstupu zaklínil nohu mezi schodem a bokem eskalátoru.

Článek

Rodina se chtěla soudit o odškodnění, soud jí ale doporučil, aby se s dopravním podnikem dohodla. Ten nabízel maximálně 120 000 korun, rodiče ale požadovali vyšší sumu.

Prozatímní generální ředitelka DPP Magdaléna Češková řekla, že firma nakonec na vyšší sumu přistoupila. "Dopravní podnik akceptoval rodinou navrženou částku, a to především proto, že došlo k vážnému zranění dítěte," řekl Nově.

Rodině vadil přístup dopravního podniku, který dal najevo, že chlapec si za zranění může sám, protože na eskalátoru jel nesprávným způsobem.

Nešlo o jediné zranění podobného druhu. Nebezpečí hrozí zejména na starých eskalátorech, kde je mezi schodem a bokem zařízení prohlubeň. Takové jsou především ve stanicích metra trasy B. Dopravní podnik po sérii zranění spustil informační kampaň, jak správně na eskalátoru jezdit, a nebezpečné schody opatřil kartáči, které díru překrývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám