Hlavní obsah

Uprchlý klokan Vendelín se sám vrátil domů, už spí na slámě

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubí

Šťastně skončilo pátrání po klokanovi rudokrkém pojmenovaném Vendelín, který koncem listopadu utekl své majitelce ze stodoly v Dubí u Humpolce. Zvíře, které se tři týdny potulovalo kolem 93. kilometru dálnice D1, se v noci na pondělí nakonec samo vrátilo v pořádku domů.

Článek

"Ano, vrátil se sám domů a od té doby spí zahrabaný ve slámě ve stodole. Vypadá to, že je v pořádku," potvrdila Právu majitelka zvířete, lékárnice Jitka Borkovcová.

Po klokanovi přitom neúspěšně začátkem prosince pátraly kolem dálnice desítky hasičů, policistů i dobrovolníků vyslaných majitelkou. Klokan ale úspěšně unikal a schovával se v lese.

Několikrát ho zahlédli lesní dělníci, když jim poskakoval před autem a poblíž dálnice ho zpozorovalo také několik projíždějících řidičů, kteří volali na policii.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Po klokanovi pátrají u dálnice D1 hasiči.

Plaché zvíře přežilo několik týdnů venku v zimě zřejmě i díky pomoci lidí, kteří mu na místo poblíž dálnice D1 nosili jídlo. „Přivezl jsem mu několikrát žrádlo a viděl jsem ho, jak sedí schovaný v houští,“ řekl majitel Zvířecího ráje v Kletečné u Humpolce Ladislav Váňa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám