Hlavní obsah

Kontakty Bátory s extremisty dokazuje i seznam jeho adres na e-mailu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicekancléř ministra školství Josefa Dobeše (VV) Ladislav Bátora měl ve svém e-mailu kontakt na předsedkyni zaniklé ultranacionalistické Národní strany Petru Edelmannovou, která proslula výroky, že Romové by měli emigrovat do Indie. Nebo na pravicového extremistu Jan Kopala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Bátora

Článek

„Ano, ten seznam je autentický. Jsem z toho zděšen, jak jednoduše lze v Česku prolomit důvěrná data. Nyní podnikám veškeré kroky k zajištění bezpečnosti komunikace a podám i trestní oznámení,“ řekl včera Bátora.

Jako důkaz, že byla kromě Facebooku prolomena i soukromá e-mailová schránka šéfa hnutí D.O.S.T. Bátory, poslal včera hacker LuckyLuck redakci Parlamentníchlistů.cz seznam Bátorových e-mailových kontaktů, kterou získal z databáze e-mailu.

Kopal byl dříve šéfem ultrapravicové skupiny Národně sociální blok, který byl v hledáčku i pražského policejního odboru pro boj s organizovaným zločinem. V roce 2001 mimo jiné kandidoval na místo ředitele ČT s programem „vyházet rebely, zrušit pořady pro cikány a zavést právní promluvy ředitele“.

Na seznamu adres pak prý nechybí ani předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, tajemník prezidenta Ladislav Jakl, vicekancléř prezidenta Petr Hájek, bývalá poslankyně ODS Eva Dundáčková, Ivana Haslingerová z pravicového časopisu Fragmenty, ředitel Občanského institutu a poradce premiéra Roman Joch či Petr Cibulka z Pravého bloku.

Na seznamu figuruje 284 jmen. Objevil se zde i ředitel gymnázia a základní školy PORG Václav Klaus mladší. Mail prezidenta Václava Klause na seznamu není.

Mluvčí školství Kateřina Savičová Právu řekla: „Vše se prošetřuje. Pan Bátora podává ve věci trestní oznámení na Policii ČR. Do ukončení vyšetřování se nebudeme k záležitosti vyjadřovat.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám