Hlavní obsah

Senátoři by mohli jednat i o jakosti toaletního papíru, který používají

Praha

Kvalita toaletního papíru v Senátu se možná bude řešit i na plénu horní komory. Podle senátora Jaroslava Kubery (ODS) se totiž v důsledku úspor zhoršila, což způsobuje obtíže jak ženám, tak lidem trpícím hemoroidy. Kubera to nadnesl po úterním jednání ústavně-právního výboru a nevyloučil, že bude-li vhodná příležitost, seznámí s problematikou i své kolegy.

Foto: Novinky

Článek

Téměř každý si dělá podle Kubery legraci z tureckého hospodářství, toalety jsou tam přitom díky odlišnému způsobu splachování čisté a záchodky jsou vybaveny bidetem. "Zeptejte se lidí s hemoroidy, s jakou radostí jezdí do Turecka," podotkl senátor.

Naopak toaletní papír v Senátu označil za smirkový. Horní komora, jejíž schválený rozpočet se meziročně snížil zhruba o čtyři desítky miliónů korun, by podle Kubery měla šetřit jinde. Jeden z jeho kolegů v žertu poznamenal, že od doby, co se v Senátu kvalita toaletního papíru zhoršila, nenosí si jej domů.

Kubera avizoval, že by se o jakosti toaletního papíru mohl zmínit přímo na jednání pléna horní komory. Později řekl, že by musela nastat vhodná příležitost; například kdyby senátoři dlouhé hodiny debatovali o "nesmyslu", jako jsou některé petice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám