Hlavní obsah

Zpěvačka Věra Bílá se odmítá nastěhovat do holobytu

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Věra Bílá, někdejší světově proslulá romská zpěvačka, měla už touto dobou bydlet v jednom z rokycanských holobytů. Svého dosavadního obecního bytu, z něhož ji chce radnice vystěhovat kvůli dluhům, se ale vzdát nechce. Situaci teď bude muset vyřešit soud. Žena nyní dluží nájem za jeden měsíc.

Foto: Archiv, Právo

Zpěvačka Věra Bílá

Článek

Bílá dostala výpověď už loni a o tom, že dostane jako náhradu holobyt, rozhodli městští radní počátkem letošního dubna. Na přestěhování měla termín do 10. května.

„Vystěhovaná není, nic se neděje. Vypadá to, že se paní Bílá z bytu nehne,“ řekl Právu rokycanský starosta Vladimír Šmolík (ČSSD).

„Nyní tedy podáme k okresnímu soudu návrh na její soudní vystěhování. Do doby, než soud rozhodne, nemůžeme dělat nic,“ podotkl starosta, který se obává, že verdikt padne až za řadu měsíců. „Bude to dlouhé, může to trvat i dva roky,“ dodal.

V současné době zpěvačka, jejíž kariéru ukončila nespolehlivost a údajná závislost na herních automatech, radnici dluží jen dubnové nájemné.

„To na věci nic nemění,“ uvedl Šmolík. „Říká, že má nemocného manžela a že bychom vše měli ještě přehodnotit. Nemůžeme však dělat výjimky, před lidmi bychom se úplně deklasovali,“ upozornil Šmolík.

Pokud Bílá byt 1+1, kde bydlí třicet let, opustí, město jej prodá. „V dotčeném domě už jsme kromě tohoto prodali všechny byty. Mohla si jej odkoupit i ona, nabídku však nevyužila,“ uzavřel Šmolík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám