Hlavní obsah

ČSSD se začala připravovat na svržení vlády, poslanci nesmí cestovat

Právo, Jirka Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ČSSD se začala připravovat na klíčové hlasování o nedůvěře vládě Petra Nečase (ODS). Poslanci soc. dem. na popud předsedy Bohuslava Sobotky v sobotu během jednání stranického ústředního výkonného výboru (ÚVV) v pražském Kongresovém centru obdrželi esemesku, že je po Velikonocích pro první týden jednání Sněmovny zakázáno párování a cesty do zahraničí. Právě na tu dobu je hlasování o nedůvěře naplánováno.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dostal plnou podporu na svržení vlády

Článek

Oranžoví požadují v případě, že se jim podaří svrhnout vládu, předčasné volby. Potom by rádi prosadili finanční limity na volební kampaň nebo třeba omezení počtu billboardů. Sobotka po jednání ÚVV na tiskové konferenci prozradil, že může jít například o opatření, kdy by strany měly k dispozici dvě stě až tři sta číslovaných billboardů. Volební výdaje stran by pak měly jít přes transparentní účet. O plánu chce Sobotka jednat s ostatními politickými stranami.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zahájil v pražském Kongresovém centru jednání ústředního výkonného výboru strany s místopředsedou Jiřím Dienstbierem a prvním místopředsedou Michalem Haškem.

ČSSD se přitom nyní potýká s dluhy, za proběhlou dlouhou volební kampaň splácí 70 miliónů korun. Volání po limitované kampani tak má svou logiku. „Všechny politické strany v ČR se nyní musí zamýšlet nad svými výdaji,“ připustil Sobotka.

Soc. dem. si na sobotním rokování také zvolila nového ústředního tajemníka, předsedu soc. dem. na Praze 3 Michala Kuciána. Probíhala také doplňovací volba deseti členů předsednictva z řad stranických osobností. Podařilo se ale zvolit jen čtyři kandidáty.

Novými členy předsednictva jsou šéf Senátu Milan Štěch, poslanec Jan Hamáček, exposlanec Karel Šplíchal a stínový ministr průmyslu Milan Urban. Zbylých šest členů stranického orgánu, včetně tří žen, se pokusí soc. dem. zvolit na příštím zasedání ústředního výkonného výboru.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s prvním místopředsedou Michalem Haškem na ústředním výkonném výboru strany

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám