Hlavní obsah

Do Česka se v pátek vrátí silné sněžení, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silné sněžení zasáhne od pátečního podvečera až do sobotního rána východ Čech a západ Moravy. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v této souvislosti výstrahu pro Pardubický, Královéhradecký, Olomoucký kraj a pro Vysočinu.

Foto: pro Novinky Aleš Havlas, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Během pozdních odpoledních a večerních hodin očekáváme intenzivní sněžení zejména ve východní části Čech a částečně na západě Moravy, postupně i s tvorbou sněhové pokrývky," uvedl ČHMÚ k páteční situaci. "Ustávání srážek bude od západu během druhé poloviny noci z pátku na sobotu a v průběhu sobotního dopoledne," doplnili meteorologové.

Hranice, od níž zprvu dešťové srážky začnou přecházet ve sněhové, bude v Čechách ležet nejprve kolem 900 metrů nad mořem, postupně klesne na nadmořskou výšku 400metrů.

"Sněhové srážky budou na Moravě a ve Slezsku až v nočních hodinách z pátku na sobotu, většinou nad 500 metrů nad mořem," doplnili meteorologové.

V souvislosti se srážkami očekává ČHMÚ i vzestup hladin menších toků s tím, že může být dosažen i první povodňový stupeň.

Anketa

Přejete si návrat sněhu a zimy?
Ano
14 %
Ne
86 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 34797 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám