Hlavní obsah

Fotbalista Kadlec a mladá herečka v klipech propagují státní maturity

Právo, Novinky, map, vm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo školství ve spolupráci s Českou televizí připravilo dva nové videoklipy na téma nová maturita. Objevují se v nich fotbalista pražské Sparty Václav Kadlec a herečka a zpěvačka Tereza Aster Vágnerová.

Článek

Ti pod heslem „Změň svou budoucnost“ vzkazují letošním maturantům, že nová maturita je pro ně důležitým začátkem v jejich profesním životě.

"Mám peníze, proto nepotřebuju vzdělání, lidé si mě váží, protože jsem úspěšný, smlouvy za mě čtou jiní, z historie mě zajímají jen výsledky zápasů, dobrej film poznám jen podle toho, kolik je v něm mrtvol, jediný mý oblíbený umění je kopnout dobře penaltu, design má pro mě smysl jen na chladičích sporťáků, biologii jsem se naučil už v 16, přírodu rozlišuju na vepřové a hovězí, věda, to je pro mě poznat, co si myslí ženský, nikdy nebudu potřebovat spočítat obsah válce, stačí, že je jich vždycky 12, tak proč bych se stresoval učením,“ vyjmenovává ve spotu Kadlec, aby následně sdělil, že má ve skutečnosti jiné hodnoty.

„Opravdu si myslíte, že tohle všechno je pravda? Já tedy rozhodně ne. A proto jdu do státní maturity.“

Dosud neznámá herečka a zpěvačka Vágnerová se v druhém klipu nechává opečovávat maskéry a kadeřníky. Po několika tanečních kreacích pronese: „Můžu dosáhnout všeho, co si zamanu, můžu být kým chci, stačí jít za svým cílem, nová maturita je jen začátek.“

Ministr školství Josef Dobeš (VV) už na dotaz Práva, zdali v televizi reklama na maturity poběží, odpověděl: „ Poběží. Nepochybně musí mít zkouška nějakou mediální podporu. Chtěl bych, aby to bylo vtipné, zajímavé.“

Projekt státních maturit by se po mnoha odkladech měl rozběhnout v letošním školním roce. Po generální zkoušce, která proběhla loni na podzim, budou letošní maturanti skládat povinně zkoušku z českého jazyka a angličtiny či matematiky.

Ministr Dobeš označil státní maturity za svůj klíčový úkol v čele resortu. Za jejich zdárný průběh přijal i osobní zodpovědnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám