Hlavní obsah

Na konci února bude silný mráz, pak se lehce oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v měsíční předpovědi očekávají na konci února silný mráz. Teploty by měly v příštím týdnu klesat v noci při jasné obloze až na minus 14 stupňů. Tepleji s teplotami nad nulou by mělo být v první třetině března.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Období od 21. února do 20. března jako celek bude podle meteorologů teplotně podprůměrné.

V poslední únorové dekádě budou teploty klesat pod bod mrazu. "Nejnižší noční teploty budou -6 až -12 stupňů, při vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -14 stupňů Celsia," uvedl ČHMÚ. Přes den budou teploty mezi -5 a jedním stupněm Celsia. To bude platit především pro první dny nadcházejícího týdne.

Na samém závěru měsíce teploty přeci jen povyskočí v noci na -2 až 3 stupně, přes den na 2 až 7 stupňů.

Teploty od 21.2. do 20.3.
dekádanejnižší noční teplotynejvyšší denní teploty
21.2. - 28.2.-6 až -12-5 až 1, později 1 až 7
1.3. - 10.3.-5 až 11 až 7
11.3. - 20.3.-4 až 23 až 9

A oteplování pak bude pokračovat začátkem třetího měsíce, teploty kolem 10.3. by se mohly dostat až na deset stupňů Celsia. "Zpočátku dekády bude oblačno až zataženo, místy déšť, nebo déšť se sněhem, na horách většinou sněžení. Během následujícího období bude oblačnosti ubývat a srážky se vyskytnou jen ojediněle."

Od 11. do 20. března očekávají meteorologové opět větší oblačnost a srážky. Nejnižší noční teploty se mají před prvním jarním dnem pohybovat mezi -4 až 2 stupni, přes den dosáhnou na 3 až 9 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám