Hlavní obsah

Vojáci byli při odletu do Afghánistánu opilí, museli zůstat doma

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojenská mise v Afghánistánu skončila pro dva české vojáky dřív než začala. Při odletu z kbelského letiště do Kábulu totiž nadýchali při alkoholovém testu a museli zůstat doma.

Článek

První případ se odehrál 10. února, kdy vojenští policisté zjistili přítomnost alkoholu v dechu u jednoho z vojáků, který směroval na základnu v Lógaru, kde 300 vojáků hlídá české experty z rekonstrukčního týmu. Zkouškou neprošel ani o týden později jeden z vojáků, který měl působit ve vrtulníkové jednotce na základně Šarana.

„Oba vojáci byli z uvedeného důvodu z přepravy vyloučeni a do Afghánistánu neodletěli,“ řekl Právu mluvčí generálního štábu Jan Šulc. Dodal, že vojáci kvůli svému přestupku do Afghánistánu už neodjedou a byli nahrazeni jinými příslušníky. Na českých základnách v Afghánistánu panuje tzv. suchý zákon, jehož přestoupení se tvrdě trestá.

S alkoholem a s marihuanou měli problémy před dvěma roky i čeští vojáci v Kosovu, kteří byli kvůli konzumaci nedovolených drog předčasně z mise odvoláni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám