Hlavní obsah

Dienstbier ve vyjednávacím týmu ČSSD s ODS skončil

Praha
Aktualizováno

Pražský volební lídr ČSSD Jiří Dienstbier mladší v pondělí odpoledne rezignoval na členství ve vyjednávacím týmu své strany s ODS. Po jednání zastupitelského klubu to uvedl sám Dienstbier. Návrh na jeho odvolání schválilo již v pátek krajské předsednictvo strany.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Dienstbier mladší

Článek

Z vyjednávání Dienstbier zcela neodešel, zůstává součástí týmu, který jedná s TOP 09. Dienstbier čelil návrhu na úplné odvolání z vyjednávacího týmu, nakonec došlo na jednání zastupitelů ČSSD k tomuto řešení.

O skutečnosti, že se ČSSD chce Dienstbiera zbavit, informovalo již pondělní Právo. [celá zpráva]

"Doopravdy nechci vést vyjednávání s ODS," řekl po jednání Dienstbier. Zopakoval, že nechce koalici ODS a ČSSD v hlavním městě.

Dienstbier také jako jediný hlasoval proti usnesení zastupitelů ČSSD, že se bude nadále jednat jak s ODS, tak TOP 09. Oranžoví zastupitelé také občanským demokratům odpověděli na jejich nabídku spolupráce, která představovala program ODS.

Podle vyjednavače Karla Březiny připravili pro ODS program ČSSD. "Na oplátku jim zasíláme program ČSSD," uvedl. Pokud jde o další vyjednávání, aktuálně se žádné podle šéfa pražské soc. dem. Petra Hulinského nechystá.

Velkou koalici by nepodpořil

Dienstbier se dlouhodobě netajil svým odmítavým stanoviskem ke vzniku velké koalice ODS a ČSSD na pražském magistrátu.

Dienstbier již v minulých dnech uvedl, že by případnou velkou koalici nepodpořil ani při hlasování zastupitelstva. [celá zpráva]

ČSSD se v pondělí zároveň usnesla, že o případné koalici bude jednat jak s ODS tak s TOP 09.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám