Hlavní obsah

Favoritem na vítěze komunálních voleb je podle bookmakerů ČSSD

Podle bookmakerů je ČSSD favoritem na vítězství komunálních voleb, které proběhnou 15. a 16. října. To samé předpovídají i průzkumy voličských preferencí. Sociální demokracie by podle sázkařů měla vyhrát volby v Brně a v Ostravě. V Praze by měla zvítězit ODS v těsném náskoku před TOP 09. K primátorskému křeslu má však podle společnosti Fortuna blíž lídr TOP 09 a bývalý šéf centrální banky Zdeněk Tůma.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Podle sázkařů by letošní komunální volby měla vyhrát ČSSD.

Článek

V senátních volbách bookmakeři Fortuny předpokládají znovuzvolení předsedy horní komory Přemysla Sobotky (ODS) s kurzem 1,02 na Liberecku nebo úspěch místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha na Hodonínsku, na jehož vítězství je kurz 1,15. Nižší kurz než 1,5 mají také Jiří Stříteský (ODS) na Pardubicku, Jaroslav Palas (ČSSD) na Bruntálsku a Jaromír Štětina (za TOP 09) v Praze 10.

Vyrovnané jsou podle sázkových kurzů šance Josefa Zieleniece (za VV) a Milana Pešáka (ODS) v Praze 11, Tomáše Jirsy (ODS) a Vladimíra Špidly (ČSSD) na Českokrumlovsku a Petra Bratského (ODS) a Bedřicha Moldana (za TOP 09) v Praze 6.

V souboji sportovců na Blanensku má navrch fotbalista Karel Jarůšek (ODS) s kurzem 1,65 nad cyklistou Jozefem Regecem (ČSSD), který má kurz na vítězství 2,03. Podobný poměr kurzů nabízí Fortuna i na to, že spíše nebude znovu zvolen senátorem exministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS).

V Ostravě vede ČSSD s kurzem 1,02

Ještě méně pravděpodobnější je to podle bookmakerů u ostravské senátorky Liany Janáčkové (za hnutí Nezávislí). Podobně Fortuna nevěří ani ve zvolení bývalé místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanové (ODS) senátorkou za Kutnohorsko.

V případě komunálních voleb je podle kurzů nejjistějším vítězem ČSSD v Ostravě (1,02), v Brně má kurz 1,45. Na výhru ODS v Praze je kurz 1,8, na výhru TOP 09 pak 1,9. Naprosto stejné vyhlídky mají tyto strany v Praze 10 se shodným kurzem 2,2.

V případě kandidátů na primátora Fortuna nabízí sázky jen na hlavu pražského magistrátu. Tůma má kurz 1,5, Bohuslav Svoboda (za ODS) kurz 2,35, Jiří Dienstbier ml. (ČSSD) a Markéta Reedová (VV) pak rovných 40.

Výběr článků

Načítám