Hlavní obsah

Doprava v Praze kolabuje, kolem uzavírky v Kbelské je parkoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Již druhým dnem se na vytížené Kbelské ulici v Praze tvoří kolony, kvůli opravám se zde automobily prakticky nehýbou z místa. Podle dopravního dispečera nelze na situaci aplikovat běžnou stupnici průjezdnosti od jedničky k pětce.

Článek

Ve směru do Letňan panuje dle jeho slov tak "stupeň osm" a auta už i na přilehlých komunikacích stojí jako na parkovišti. Příčinou kolapsu jsou opravy, s nimiž silničáři začali o víkendu.

"V tuto chvíli není možné dopravní situaci v Kbelské popsat běžnou stupnicí průjezdnosti od jedné do pěti, to bychom museli použít tak osmičku. Je to úplné parkoviště," řekl pracovník dopravního informačního centra. Vozidla, pokud se vůbec hýbou z místa, jedou maximální rychlostí zhruba 2,5 kilometru za hodinu, doplnil. Zablokovaná je už i Poděbradská ulice ve směru od Černého Mostu do centra.

Důležitý tah po Kbelské, která je součástí pražského okruhu a tvoří spojnici mezi dálnicemi D8 a D11 spolu s rychlostní R10, byla v dezolátním stavu. V úseku mezi Kolbenovou a Mladoboleslavskou ulicí budou kvůli rekonstrukci do konce měsíce uzavřeny dva ze čtyř pruhů.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Ta čtyřicítka je za této situace celkem zbytečná.

Policie přitom již předem nabádala, aby se řidiči místu omezení raději vyhnuli. Mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek už o víkendu upozornil, že by začátkem týdne mohla doprava na důležité komunikaci zkolabovat.

Zejména řidiči osobních automobilů by se podle TSK měli místu úplně vyhnout, pro nákladní vozy ale žádná alternativa není. Osobní vozy mohou do centra jet Vysočanskou a Kolbenovou na Prosek, při směru z centra pak Českomoravskou a Poděbradskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám