Hlavní obsah

Červenec bude tropický a bez dešťů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červenec slibuje převážně slunné dny s nadprůměrnými teplotami dosahujícími až tropických hodnot a málo dešťů. Dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu sice počítá s ojedinělými bouřkami, ale převládat by mělo polojasno, v půli měsíce vystoupají teploty až k 32 stupňům Celsia.

Článek

Začátek měsíce bude ve znamení jasné až polojasné oblohy, ojediněle se mohou vyskytnout kvůli vysokým teplotám bouřky. Teploty se v odpoledních maximech mohou vyšplhat až ke 33 stupňům Celsia, nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 18 až 12 stupni.

Po víkendu se obloha nakrátko zamračí a přechodně se vyskytnou přeháňky a další ojedinělé bouřky. Teploty klesnou k intervalu 21 až 27 stupňů Celsia. Koncem příštího týdne by se ale mělo začít opět oteplovat.

Během další dekády by mělo převládat proměnlivé počasí, střídat by se měla období s jasnou oblohou a přechodnou oblačností s přeháňkami a místy i bouřkami. Nejnižší teploty se budou pohybovat od 10 k 16 stupňům, nejvyšší od 26 do 32 stupňům Celsia. Postupně se ale bude znovu ochlazovat, avšak teploty zůstanou i nadále převážně letní.

Posledních deset dní července by mělo být převážně polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami nebo i bouřkami. Ke konci měsíce očekávají meteorologové nárůst oblačnosti a s tím spojené četnější srážky. Nejnižší teploty se budou opět pohybovat v intervalu mezi 10 a 16 stupni, nejvyšší mezi 23 až 29 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám