Hlavní obsah

Issová s Mádlem: Jsme teď dva nejdůležitější pitomci v zemi a to je podstatný

• Aktualizováno
Novinky, jim

Herci Martha Issová s Jiřím Mádlem v pátek před čtenáři Novinek obhajovali své vystoupení v kontroverzním klipu, v němž vyzývají mladé lidi, aby přemluvili prarodiče, aby nevolili levici. Kritiku odráželi s tím, že na svůj názor mají právo, alespoň dokud nezvítězí právě levice.

Článek

Na otázku, zda si připadají důležití a jako nevzdělaní pitomci, odpověděli, že s nadsázkou, že "jsou teď dva nejdůležitější pitomci v zemi a to je podstatný".

„Ivánku, kamaráde, jsme teď dva nejdůležitější pitomci v zemi a to je podstatný, jestli mi rozumíš...“ odpověděli herci čtenáři, kterého prý klip urazil a naštval.

Podle Mádla se množily velmi negativní reakce především krátce po zveřejnění spotu, v současnosti ale podle svých slov zaznamenává spíše kladný postoj okolí. „Nepřekvapil nás charakter reakcí, spíše jejich množství. První dny po spuštění Báby přišla vlna ultranegativních reakcí, teď už dostávám reakce především kladné. Zajímavé je, že devět z deseti kladných reakcí dostávám od starších lidí,“ uvedl během chatu Mádl.

Oba herci několikrát vysvětlovali, co je k natočení provokativního videa vedlo. Volič ČSSD se například ptal z jakého postu si dovolují kritizovat či právo lidem, kteří celý život dřeli.

„Dovolujeme si kritizovat z postu občanského, máte na to právo stejně jako my. Nikomu právo volit neupíráme, video je, doporučením, provokací v kombinaci ironie a seriózních argumnetů. Těžíme tak z demokracie, kterou vy svou volbou, podle nás, můžete ohrozit,“ odpověděli herci.

„Otázka zní, kdo má právo se k politice vyjadřovat? Myslím, že právo mají všichni, kterých se politika týká. Máte-li názor opačný, žijete ve špatné době a ve špatném režimu. V režimu, který se my snažíme chránit,“ uvedl mimo jiné Mádl.

Oba herci také natočení klipu obhajovali tím, že politická angažovanost v totalitě je podle nich jistě věcí negativní, ovšem politická angažovanost v demokracii je pouze známka toho, že dotyčnému není daná situace lhostejná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Issová také ujistila čtenáře, že svoji babičku ráda, byť už je po smrti. Její matku prý její vnoučata oslovují „bábo!“.

Nad dotazem, jestli si uvědomuje, že bude jednou stará, ošklivá a bude všude překážet, se Issová podivila. „Sakra! S tím jsem vůbec nepočítala! Víte to určitě?“ odpověděla s ironií herečka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám