Hlavní obsah

Macek navrhuje, aby hlasovací právo měli jen plátci přímé daně

Novinky, jim

Zakladatel ODS a zastánce ortodoxního kapitalismu Miroslav Macek, který je znám pro své nekompromisní postoje, přišel na svém blogu s originálním nápadem. Podle něj by mělo být volební právo přiděleno pouze lidem, kteří v České republice platí přímé daně. Těch je v zemi pouze jedna třetina, tedy nejméně v Evropě, upozorňuje Macek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Macek

Článek

„V Česku platí přímé daně jen jedna třetina lidí, nejmenší počet z celé Evropy. A jen tato třetina lidí by měla mít hlasovací právo!“ zdůrazňuje na svém blogu Macek. Navrhuje tak, aby se možnost zvolit si zákonodárce omezila na ekonomicky aktivní osoby.

Ve své každodenní glose komentoval ve čtvrtek také budoucí angažmá premiéra Jana Fischera v Evropské bance. Podle něj je Fischer pro tuto práci zcela nekompetentní a otřel se také o Fischerovu minulost spojovanou s členstvím v komunistické straně.

„A tak se premiér Fischer stane viceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj, ačkoliv má s bankovnictvím zkušenosti jako teta z Horní Dolní a doplní tak na Evropské unii dalšího našeho bývalého komunistu Fülleho,“ uvedl Macek s narážkou na bývalého úřednického ministra pro evropské záležitosti Štefana Fülleho, který nyní působí jako eurokomisař pro rozšiřování EU.

Také v jeho případě kritikové upozorňovali na jeho členství v KSČ. Fischer podobné narážky dříve odrážel tím, že ve straně byl, jen aby mohl vykonávat své zaměstnání.

Takové vysvětlení u Macka neobstálo. „Šedesáti šesti procentům lidí pranic nevadí členství premiéra Fischera v KSČ. Zajímavé: opravdu si myslí, že člověk, ochotný vlézt kvůli kariéře, rychlejšímu postupu a různým dalším výhodám do zločinecké organizace, je ten pravý příklad pro jejich děti a vnoučata? Aby se jednou nedivili, kterak s nimi budou jejich potomci zacházet...,“ naspal před rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám