Hlavní obsah

Kindl je mezi úspěšnými uchazeči o právní služby ČEZ za 400 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve veřejné zakázce na právní služby v hodnotě 400 miliónů korun, kterou vyhlásila skupina ČEZ, uspělo 13 uchazečů. Je mezi nimi také konsorcium právních kanceláří exministra spravedlnosti Pavla Němce a bývalého proděkana plzeňských práv Milana Kindla. S uchazeči bude uzavřena rámcová smlouva na čtyři roky. ČEZ o tom informoval v pátečním tiskovém prohlášení.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Kindl

Článek

Po uzavření smlouvy budou jednotlivé zakázky zadávány vybraným uchazečům dle aktuálních potřeb, uvedl ČEZ. Smlouva tedy nezakládá vybraným dodavatelům předem předpokládaný objem přidělených zakázek. Advokátní kanceláře mají ČEZ zastupovat v Česku, Evropské unii, Rusku a dalších zemích.

Energetická společnost vybrala pro zakázku také konsorcium advokátních kanceláří Pavla Němce a bývalého proděkana plzeňské právnické fakulty Milana Kindla, který byl hlavním aktérem kauzy na plzeňské právnické fakultě, kde se opisovaly diplomové práce a studovalo se v rekordně krátkých časech. Právní kancelář exministra Němce v minulosti získala již řadu zakázek od státu či jím ovládaných společností.

Podle společnosti ČEZ patřily mezi kritéria pro zakázku profesní kvalifikační předpoklady a zkušenosti s právem daných států. Důležitá pak byla také cenová nabídka, uvedla firma.

Němec získal titul JUDr. na plzeňských právech a rigorózní práci obhajoval právě před Kindlem. Byl tehdy navíc ministrem pro místní rozvoj. Jako ministr spravedlnosti si později Němec také objednal u Kindla posudek ke kauze katarského prince. Němec tehdy čelil kritice za to, že prince vydal do Kataru. Ten tak unikl vězení za sex s 16 nezletilými dívkami. Kindl dodal za plzeňskou univerzitu ministrovi kladné vyjádření, že Němec postupoval podle zákona.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám