Hlavní obsah

Paroubek se přeřekl, vedle Sáblíkové mluvil o krasobruslení

Novinky, jas
Praha
Aktualizováno

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se v pondělí setkal s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem. Paroubek si na úvod tiskové konference vystřihl ostudu, když prohlásil, že "krasobruslení až tak nerozumí", neboť se tam "nehraje na dvě branky jako v hokeji". Připustil však, že byl i s manželkou při úspěších Sáblíkové dojat.

Článek

Za své přeřeknutí, kdy zaměnil rychlobruslení za krasobruslení, se Paroubek později v tiskové zprávě omluvil.

Paroubek po setkání v souvislosti s plány na eventuální výstavbu nové sportovní haly uvedl, že kraj je ve spolupráci se státem schopen po vítězství ČSSD ve volbách zajistit potřebnou infrastrukturu.

Předseda ČSSD zdůraznil, že uvažovaná hala by měla stát ve Velkém Oseku, který je poblíž dálnice a též nedaleko Prahy. V hale by prý našlo uplatnění sedm až devět sportovních odvětví. Trenér Sáblíkové Petr Novák ocenil Paroubkův zájem o sport.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na setkání s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem

Velké firmy by měly na sport platit povinně

Paroubek v neděli prozradil plán ČSSD, jak získat peníze pro sport a kulturu. Velké firmy s obratem nad pět miliard korun by měly dle Paroubka povinně odvádět jedno procento daně právě na sport a kulturu. Firmy i kritici návrhu tvrdí, že by to vedlo ke zdražení služeb. [celá zpráva]

Sport by měl být financován z výnosů loterijní společnosti Sazka. Ta však v posledních letech splácí hokejovou arénu ve Vysočanech.

KDU-ČSL: Projekt už je týdny na stole, blokuje ho Rath

Paroubkovo vystoupení po boku rychlobruslařské hvězdy vytočilo předsedkyni středočeské KDU-ČSL Lenku Ptáčkovou Melicharovou, která to označila za "zneužívání skromné holky k politickému populismu“. Podle ní ale takřka totožný návrh na výstavbu haly brzdí na zastupitelstvu hejtman David Rath.

"Že je možné postavit rychlobruslařskou halu ve Velkém Oseku, pokud dokážeme skloubit krajské, státní, evropské a soukromé finanční zdroje, říkám již několik týdnů. Ten, kdo to neustále zpochybňuje, je sociálnědemokratický hejtman. Možná jeho by měl Paroubek přesvědčit především,“ uvedla v tiskové zprávě a vyzvala ostatní politiky, aby jméno Sáblíkové nezneužívali k předvolebnímu boji.

Sáblíková byla nejúspěšnějším českým sportovcem na nedávno skončených olympijských hrách v kanadském Vancouveru, odkud si přivezla hned tři cenné kovy - dvě zlaté medaile a jednu bronzovou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na setkání s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Sáblíkovou doprovázel její trenér Petr Novák

V souvislosti s úspěchy, které Sáblíková a celé české rychlobruslení v poslední době zažívá, se na pořad dostala výstavba kryté multifunkční haly, v níž by mohli rychlobruslaři trénovat.

Hala by mohla vyrůst ve Velkém Oseku, kde Sáblíková, která v tuzemsku zatím trénovala pouze na přírodních plochách, žije. Celá stavba by přišla na více než miliardu korun a obec doufá, že vypomůže stát.

Ve Velkém Oseku jsou na stavbu nachystaní. Už v roce 2007 obec založila společnost Velkoosecká sportovní a vložila do ní pozemky, na nichž má stadión vyrůst. Stavět by se měla hala s drahami na rychlobruslení a dvěma hřišti na lední hokej. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám