Hlavní obsah

Topolánek manželce poděkoval za klidný průběh rozvodu

Právo, Novinky, ČTK, Marek Přibil
Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 6 v pondělí ráno rozvedl manželství předsedy ODS Mirka Topolánka a jeho ženy Pavly. Manželé se dle právních zástupců dohodli na nesporném rozvodu. Advokáti odmítli pondělní stání na přání klientů jakkoli komentovat. Podle vyjádření šéfa ODS se však dokázali s manželkou na všem dohodnout.

Článek

"Rozvod proběhl klidně a slušně. Neskrývá se za ním nic podivného ani podezřelého. Žádná nadace, žádné spekulace s pozemky, žádné spory o byty či péči o děti. Dokázali jsme se dohodnout na všem, co rozvod provází a vyžaduje," uvedl Topolánek v tiskovém prohlášení. Poděkoval též bývalé ženě Pavle "za její podíl na důstojném průběhu rozvodového řízení".

Podle předešlého vyjádření Topolánkova právníka Milana Jebavého nabídl politik manželce, že jí přenechá veškerý movitý i nemovitý majetek. Topolánek s manželkou vlastnili chatu a byt na pražských Hradčanech, na který stále splácí hypotéku.

Foto: René Volfík, ČTK

Mirek Topolánek s manželkou Pavlou v roce 2004.

Předseda ODS má s nyní již bývalou manželkou sedmnáctiletého syna Tomáše a dvě dospělé dcery, třicetiletou Petru a šestadvacetiletou Janu. Nezletilý syn zůstane ve společné péči bývalých manželů. Ti svůj sňatek uzavřeli v roce 1979 v Brně.

Topolánková se může vrátit k dívčímu jménu

Soudkyně Patricie Adamičková v odůvodnění rozsudku mimo jiné konstatovala, že "manželství trvalo déle než rok, účastníci spolu jako manželé nežijí déle než šest měsíců a předložili písemnou smlouvu upravující po dobu po rozvodu vypořádání vzájemných majetkových vztahů".

Pavla Topolánková se může vrátit ke svému dívčímu jménu Patáková.

Topolánek se nedlouho před konečným verdiktem vyjádřil, že očekává kvůli rozvodu "šikanu" ze strany politických soupeřů. [celá zpráva]

Bývalý premiér žije oficiálně od roku 2007 s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Lucií Talmanovou, s níž má syna Nicolase. O záměru rozvést se však Topolánek informoval až loni před Vánoci. [celá zpráva]

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová a premiér Mirek Topolánek ve Sněmovně (oba ODS)

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek chce klid na rozvod

Těsně před Štědrým dnem rozeslal předseda ODS Mirek Topolánek tiskovou zprávu, ve které požádal média, aby ustala v pátrání okolo jeho osoby. Topolánek je...

Výběr článků

Načítám