Hlavní obsah

Opravy silnic po zimě vyjdou na čtyři miliardy, ministerstvo je nemá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní zima, při které teploty klesaly k minus dvaceti stupňům a mohutně sněžilo po celém Česku, působí na silnicích rekordní škody. Ministerstvo dopravy předběžně odhadlo náklady na nezbytnou údržbu, jež začne na jaře, na čtyři miliardy korun.

Článek

V diskusním pořadu televize Prima odhadl výši částky ministr dopravy Gustáv Slamečka. Škody jsou zhruba o polovinu větší než před rokem a ministerstvo dopravy počítá s částkou čtyři miliardy korun.

Celá částka však v rozpočtu ministerstva dopravy chybí. Slamečka odmítl, že by se kvůli tomu zásadně zpomalila výstavba dálnic.

Silničáři se rovněž potýkají s nedostatkem posypové soli, její zásoby vydrží zřejmě již jen několik dnů. "Děláme všechno možné, abychom nějakou sůl nakoupili v okolních zemích," uvedl ministr. Snaha se zatím nesetkala s úspěchem, neboť nedostatek soli je prý v celé Evropě. [celá zpráva]

Silničáři zatím spotřebovali na zimní údržbu dvakrát více peněz než loni. Ředitelství silnic a dálnic přitom na celou zimu připravilo 1,2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám