Hlavní obsah

Dokončení severozápadního okruhu Prahy je ohroženo, úředníci pochybili

– Brno
Právo, tr

Pražský magistrát postupoval nezákonně při územním řízení části Severního pražského okruhu mezi Ruzyní a Březiněvsí. Rozhodl o tom ve středu Nejvyšší správní soud v Brně, Novinkám to potvrdil jeho mluvčí František Emmert.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Důvodem zrušení části změny územního plánu bylo nedostatečné posouzení z hlediska vlivů na životní prostředí. Plánované dokončení celého Severozápadního okruhu v roce 2012 je tak ohroženo.

Soud vyhověl navrhovatelům a zároveň vlastníkům nemovitostí přilehlých k silničnímu okruhu - městským částem Praha Suchdol a Dolní Chabry a také fyzickým osobám, které napadly změny územního plánu, jak je požadovali pražští úředníci. Emmert připomněl, že tuto změnu NSS zrušil již v říjnu 2008.

Mluvčí upřesnil, že středečním rozsudkem byla zrušena část vydávané změny územního plánu, konkrétně na trase silničního okruhu kolem Prahy na trase Ruzyně – Březiněves (tzn. severozápadní část okruhu). Byly to změny tvaru mimoúrovňových křižovatek, zkrácení přivaděče Rybářka, rozšíření komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám