Hlavní obsah

Matka prvního letošního Jihlavánka se našla, o dítě má zájem

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

První letošní Jihlavánek snad bez rodičů nezůstane. Podle informací získaných z nemocnice za ním začala matka docházet na návštěvy už v pondělí odpoledne. To, že by mohla o dítě přijít, si prý uvědomila až po mediálním poprasku, který kolem události vznikl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Maminku vedly k podepsání reversu v porodnici osobní důvody. O dítě ale zájem má a už včera i dnes u něj byla na návštěvě,“ uvedla v úterý mluvčí jihlavské nemocnice Veronika Novotná. [celá zpráva]

Mladá prvorodička si prý neuvědomila, že by o dítě mohla přijít. „Jsme povinni jí vysvětlit možné důsledky, což jsme učinili a nabídli jí pomoc klinického psychologa. To však odmítla,“ doplnila mluvčí. Jak dodala, situaci nemocnice bedlivě sleduje ve spolupráci se sociálním odborem.

Radnice zatím s předáním daru, připraveného pro první miminko roku, nespěchá. „Samozřejmě chápeme, že maminka bývá v týdnech po porodu citlivější a stát se může leccos. I proto však zatím vyčkáme a vrátíme se k tomu s určitým časovým odstupem,“ uvedl mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám