Hlavní obsah

Billboardy pomáhají Řápkové najít index a spolužáky

Právo, Rudolf Prchal
Ústí nad Labem

Ve velmi krátké době se na Ústecku objevily další billboardy s tváří chomutovské primátorky Ivany Řápkové. Zatímco na těch prvních, předvolebních, volá primátorka po měření stejným metrem pro každého, z druhé billboardové vlny už chomutovská politička z ODS takovou radost nemá. V jejím rámci totiž hledá svůj index a spolužáky z plzeňských práv. Na billboardech stojí: „Hledám index a spolužáky z Plzně! Zn.: Najdu? Ivana Řápková, expresní studentka“.

Foto: Právo

Billboardy u drtivé většiny Ústečanů vyvolávají pobavený úsměv.

Článek

„Jednoznačně se potvrzuje, že začíná špinavý předvolební boj. Podobné billboardy v minulosti pocházely z dílny sociální demokracie. Pan Paroubek jásá předčasně, protože vyšetřování univerzitní komise ještě neskončilo a nikdo z univerzity nepředložil jediný důkaz, že má studia nebyla v pořádku,“ uvedla v pátek pro Právo chomutovská primátorka. 

Billboardy lze vidět i v okolních obcích, kupříkladu v ústeckém Valtířově, jeden z nich je ale také u krajského soudu, pěkně na ráně, přímo na vjezdu do města.

„Už si ani nepamatuji, kdy jsem takhle vtipnou věc viděl,“ přiznal se nám jeden z čekajících na nedaleké autobusové zastávce. „Je to fakt povedený fór,“ zaznělo i z hloučku pobavených studentů nedaleké průmyslovky majících očividnou radost z toho, že po zveřejnění kauzy u právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni nezůstává na jejích absolventech ani nit suchá.

Chyby dělala škola, tvrdí předseda ústecké ODS

Zcela odlišný názor ale má šéf ústeckých krajských občanských demokratů Jan Kubata. „Považuji to za nevkusné, vidím za tím politický boj, navíc pod billboardy není nikdo podepsán,“ řekl v pátek Právu Kubata.

„I proto jsou lidé z politiky tak otráveni, protože se jim nelíbí to neustálé napadání. Pokud jde o plzeňská práva, neshledávám na straně kolegyně Řápkové žádné pochybení, chyby udělala především škola“, dodal ústecký předseda ODS. „Navíc, já osobně bych takovouto kampaň nikdy nevedl,“ uzavřel Kubata.

Reklama

Výběr článků

Načítám