Hlavní obsah

Vesecká hledá turbostudenty v řadách žalobců

Právo, Jakub Troníček
Praha

Nestandardně rychlé studenty plzeňské právnické fakulty bude ve svých řadách hledat po vedení policie i nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. "Požádala jsem krajské státní zástupce, aby provedli šetření k úplnosti vzdělání žalobců a zpětně ověřili, zda byly splněny všechny podmínky," řekla Právu Vesecká s tím, že výsledky kontroly budou mít k dispozici v nejbližší době.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká

Článek

Dodala, že titul JUDr. z plzeňské právnické fakulty mají pouze řadoví státní zástupci. Ze žalobců ve vyšších funkcích podle ní na skandálem zmítané škole nestudoval nikdo.

Šéfka žalobců v úterý také v reakci na výzvu předsedy lidovců Cyrila Svobody ujistila, že nedopustí, aby byla celá kauza zametena pod koberec. "Informace, které jsou zatím o celé věci známy, jsou hodně závažné a znepokojující. Už teď mohu říci, že pokud budou některé případy odloženy nebo zastaveny, tak zcela jistě využiji svého speciálního oprávnění nařídit kontrolu skončené věci," konstatovala nejvyšší státní zástupkyně.

Případnou trestněprávní odpovědnost konkrétních lidí za nestandardní poměry na fakultě nechtěla Vesecká předjímat. „Do doby, než uvidím konkrétní materiály a důkazy, tak vůbec nebudu spekulovat o tom, jestli je tam nějaký trestný čin, nebo tam není žádný,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám