Hlavní obsah

Počasí slibuje nádherný víkend, bude až 15 stupňů

Novinky, jim

V pátek a o víkendu se mírně oteplí. Sníh, který nedávno pokryl horské hřebeny, pozvolna taje. V údolích by v následujících dnech měly převládat příjemné podzimní teploty. Ačkoli bude obloha spíše zamračená, očekávají se jen ojedinělé přeháňky.

Článek

"Teplé jižní proudění bude pokračovat po celý víkend i během pátku,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Páteční ráno bude podle předpovědi Meteopressu poměrně teplé, nejnižší ranní teploty by neměly klesnout pod hranici šesti stupňů Celsia. Na většině území se pak zatáhne, a ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo mrholení. Odpolední teploty vystoupí na 10 až 14 stupňů Celsia.

"I v tisících metrech nad mořem očekáváme teploty kolem osmi stupňů, takže sníh odtává poměrně rychle,“ upozornila Honsová na rychlý konec předčasné lyžařské sezóny.

V sobotu by se ale mělo mírně vyjasnit, převažovat bude polojasno až oblačno, slabé dešťové přeháňky budou velmi ojedinělé. Po ránu se budou vytvářet opary, ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí sedmi až tří stupňů Celsia. Odpoledne se ale rtuti teploměrů posunou až k 11 až 15 stupňům.

Poměrně teplé ráno by mělo být i v neděli, teploty se budou pohybovat kolem čtyř až osmi stupňů Celsia. Z počátku dne bude polojasno až oblačno, postupně bude ale od západu přibývat oblačnosti, což budou místy provázet deště nebo přeháňky. Teploty se vyšplhají až k 15 stupňům Celsia.

Velká oblačnost bude převládat po většinu pondělí. Počátek týdne bude na většině území oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. V úterý oblačnost opět ustoupí, obloha bude polojasná až oblačná, mírné teploty by se začátkem týdne měly udržet. Po ránu by se měly pohybovat od devíti ke čtyřem stupňům a přes den budou narůstat k devíti až 14 stupni Celsia.

"Takže bude poměrně příjemně teplo a v horských oblastech by měl sníh pozvolna odtávat. Na nejvyšších vrcholcích Jeseníků a Beskyd, kde bude i nadále chladněji, by sníh mohl vydržet,“ dodala Honsová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám