Hlavní obsah

V libereckém babyboxu našli holčičku, dostala jméno Neděle

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Čerstvě narozenou holčičku někdo uložil v neděli do babyboxu liberecké nemocnice. Personál dětského oddělení ji našel ve vyhřívané schránce v 17:45 hodin poté, co je alarm upozornil na přítomnost novorozeněte. Dívka dostala jméno Andrea Neděle.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Vnitřní část babyboxu. Ilustrační foto

Článek

Právu to sdělila mluvčí Krajské nemocnice Liberec (KNL) Alexandra Kittnerová s tím, že holčička měří 49 centimetrů a váží 3040 gramů. Holčička se tak stala už pětadvacátým miminkem umístěným v českých babyboxech.

„Miminko se podle lékařů narodilo v neděli v dopoledních hodinách. Bylo čistě oblečené, umyté a mělo ještě neodborně ošetřenou pupeční šňůru. Holčička je v pořádku,“ upřesnila Kittnerová.

Dívka dostala od ošetřujícího personálu jméno Andrea Neděle. Případem se už začalo zabývat oddělení sociálně-právní ochrany dětí libereckého magistrátu, které bude dál o osudu novorozence rozhodovat.

Babybox na budově Pavilonu péče o matku a dítě KNL byl zprovozněn loni koncem června jako desátý v pořadí v České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám